divendres, 6 de novembre del 2009

Carta oberta Aturem la guerra



Aquest passat 28 d`octubre la Plataforma Aturem la Guerra va convidar l`Alex Anfruns a presentar "Palestina la veritat assetjada" a La Marineta.Com a molletà i autor d`aquest documental, va explicar davant d´una quarentena d´assistents quines són les questions que impedeixen una solució justa i pacífica al conflicte.

La ocupació militar als Territoris Palestins, la construcció d`assentaments israelians, la construcció del mur de l`apartheid, la demolició de cases i els atacs sobre la població civil són violacions de la llei internacional per part d`Israel, i les denunciàvem com a una situació que no voldríem per al nostre poble, ni per als nostres veins.

L´acte, a més, va comptar amb l´intervenció d´Alvaro Iñigo, vallesà cooperant amb Palestina.
L`Alvaro també ens va explicar la seva experiència sobre el terreny, i en concret va posar énfasi sobre les estratègies de resistència pacífica i no violenta que porten a terme els grups pacifistes israelians en col·laboració amb els palestins i els voluntaris internacionals.Hi destaquen l`ICAHD (Israeli Comitee Against House Demolition); els Refusnicks, soldats que es neguen a servir a l`exèrcit del seu país a un territori ocupat;i els Anarquistes contra el Mur, ciutadans israelians que es movilitzen per recolzar els comités populars palestins en les manifestacions contra el mur a Cisjordània.

Amb la presentació d`un acte com aquest es volien evidenciar els papers dels actors principals en aquest conflicte que dura 60 anys, gestionat amb profunda negligència per part d`EEUU.
En efecte,els últims anys Washington ha estat qui ha exercit més vegades el dret de veto al Consell de Seguretat de la Onu, i gairebé sempre per protegir Israel.
Vint-i-sis vegades ha vetat una resolució que perjudicava el seu gran aliat al Pròxim Orient.
Creiem necessari recordar, a més, la irresponsabilitat i la ineficàcia dels governs de l´Unió Europea respecte al compliment del dret internacional, i al permetre permanentment una situació que implica una greu emergència humanitària per al poble palestí.

També volem convidar-vos a conmemorar el trist record de la massacre que va patir la població civil de Gaza per part de l`exèrcit israelià el passat 27 de desembre de 2008, i que va durar 3 setmanes, amb el resultat de més de 1.400 morts, entre ells 600 infants, i més de 5.000 ferits.
Per últim, existeix una iniciativa, quan es compleix un any dels fets, a la qual us proposem de participar.
La Campanya internacional de la Marxa per Gaza Lliure pretén trencar el bloqueig a Gaza del proper 27 de desembre al 3 de gener de 2010.Hi han alguns molletans que hi seran presents allà, amb els quals mantindrem el contacte.
Alceu la veu amb nosaltres contra la injustícia i per la Pau.


Plataforma Aturem la Guerra Mollet

Novembre 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada