dimarts, 3 de novembre del 2009

JORNADA SOLIDARIA AMB PALESTINA i altres noticies -Arxiu PAG

27 JULIOL 2008
JORNADA SOLIDÀRIA AMB PALESTINA
ACOLLIDA NENS DE JENIN I AIDA
(CAMPS DE REFUGIATS)
image
image
image

NIÑOS Y NIÑAS PALESTINOS VISITAN MOLLET DEL VALLES




5 niñas y 5 niños visitan nuestra Ciudad su estancia ha consistido en pasar la mañana en las piscinas municipales y después la plataforma ATUREM la Guerra ha organizado una comida en el Jardinet del Casal Cultural donde hemos degustado una comida al estilo Palestino muy buena, los niños y niñas han confraternizado con mas de cien personas que han participado solidariamente y dando soporte a los niños y niñas palestinos, embajadores de la población que viven en los campos de refugiados de Yanin, así mismo una representante Palestina ha explicado la situación en que se encuentra el pueblo palestino y los campos de refugiados haciendo un llamamiento a la solidaridad y la lucha por una paz justa para el pueblo Palestino.










11-03-2008 Mollet del Vallès - Societat

Setmana de reflexió per la pau

internacional a MolletAquesta setmana a Mollet es portaran a terme una sèrie d'activitats amb l'objectiu de reflexionar sobre la pau. Els dos conflictes que tindran més presència seran l'ocupació de Palestina i d'Iraq.
Divendres (20h) a l'Espai jove La Nau es projectarà el documentalNablus realitzat per Leyla Habane, testimoni el 2002 de la difícil situació que es vivia a la ciutat palestina a causa del toc de queda. Després de la projecció, Àlex Anfruns i Anissa Habane conduiran el debat de reflexió sobre els darrers assassinats que s'estan produint a Gaza.
Com a protesta contra la guerra d'Iraq i l'ocupació del país, la Plataforma Aturem la Guerra convoca una concentració a la plaça Prat de la Riba. Seguidament, un membre de la Plataforma per l'Alliberament i la Sobirania de l'Iraq farà una xerrada a La Marineta (20h).
Les activitats a Mollet se sumen a la manifestació convocada a Barcelona contra la guerra i l'ocupació de l'Iraq i de Palestina.




















SÁBADO 7 DE FEBRERO DE 2009
ACTE D'ATUREM LA GUERRA Xerrada a carrec de AHZMAD JABAREEM ( palestí )
ATUREM LA MASSACRE A GAZA 19,30 h. al C.C. La Marineta (mollet del Vallès) Organiza: Plataforma Aturlem la guerra Mollet/Marxa Mundial per la Pau i la No Violència
08/01/2009 
La Plataforma «Aturem la guerra» de Mollet convoca a manifestar-se per Gaza dissabte a Barcelona
La Plataforma «Aturem la guerra» de Mollet convoca a manifestar-se per Gaza dissabte a Barcelona
La Plataforma Aturem la Guerra, de Mollet, s'ha adherit a la convocatòria de la manifestació del proper dissabte, dia 10, a Barcelona en contra de la intervenció israeliana a la franja de Gaza:
"Davant els atacs indiscriminats d'Israel contra la Franja de Gaza que està provocant centenars de morts i milers de ferits entre la població civil la Plataforma Aturem la Guerra de Mollet es suma a les mobilitzacions de protesta que arreu del món i de Catalunya intenten aturar aquesta barbàrie.
dj. 18/3/04 - Xerrada-col·loqui: Post-Guerra i Pau a Bòsnia  
Aquest dijous, 18 de març, a les 19.30, a la Sala Fivaller, es farà una  xerrada-col·loqui amb el títol Post-guerra i reconciliació a Bòsnia, a  càrrec de David Vilalta, de mestres x Bòsnia.
aquesta xerrada està organitzada per la plataforma molletana Aturem la  guerra. En aquest cas es donarà a conèixer com es treballa per construir la  pau a Bòsnia després de la guerra.
    Dijous, 13 de març 2008:
  • 19,30h: Concentració a Mollet, a la Pça. Prat del a Riba
  • 20,00h: Xerrada-col·loqui a la Marineta.
    “Situació actual d’Iraq” per Eduardo Luque
    Membre de la Plataforma per l’Alliberament i la Sobirania de l’Iraq


COMUNICAT DE PREMSA
PLATAFORMA ATUREM LA GUERRA,
respecte a la situació actual a l'Orient Pròxim, després de l'aprovació a l'ONU
de la resolució 1701.


Aquest comunicat de premsa s'ha enviat a Miguel Angel Moratinos i José Luís Rodríguez Zapatero,
com es va acordar a la reunió de la Plataforma.
comunicat en pdf

No més impunitat per l'Estat d'Israel!
No a la guerra!

Vam començar aquestes concentracions de rebuig i de condemna de la guerra al Pròxim Orient el dia 7 de juliol i ens hem concentrat cada dijous per denunciar les agressions de l'Estat d'Israel contra el Líban. Hem denunciat que l'agressió al Líban viola la legalitat internacional, el Dret Internacional. Hem exigit la suspensió de l'acord entre Israel i la UE, la paralització de la compra-venda d'armament.

Hem exigit la retirada immediata del Líban i el cessament dels bombardejos, la retirada de Cisjordània, Gaza, els Alts del Golan, les granges de Chebaa i Kfarchuba i retornar a les fronteres anteriors a 1967, l'alliberament de tots els presos palestins i dels legítims representants del poble palestí.

Des del primer dia hem exigit l'alto el foc i ara amb la resolució 1701 del Consell de Seguretat sembla que s'ha aconseguit. Però no ens enganyem. Volem un alto el foc en bones condicions. Hem de ser més exigents i vigilants amb tot allò que s'està negociant. Hi ha experiències molt negatives de forces d'interposició. N'hauríem d'haver après i no ho sembla.

Quina és la situació? Al llarg de 34 dies, més de 1200 libanesos ha mort, la majoria civils i encara apareixen cadàvers sota les runes. Més d'un milió de desplaçats, les pèrdues materials libaneses són immenses. Les instal·lacions vitals han estat destrudes: l'aeroport, els ports, reserves d'aigua, depuradores, central elèctriques, centenars de quilòmetres de carretera, ponts, gasolineres i milers i milers de vivendes. El govern d'Israel diu que han patit la baixa de 119 soldats i 41 civils. Aquest és el resultat provisional d'aquesta guerra, sense comptar altres efectes com els de caràcter ecològic.

Exigim que l'Estat d'Israel indemnitzi al Líban pels danys causats. Exigim que siguin detinguts i jutjats Olmert, Peretz i Halutz com a criminals de guerra.

No volem que amb aquesta resolució es vulgui perseverar amb una política de doble tracte tan estimada per EUA, Israel i l'ONU. No volem que el govern israelià aprofiti les llacunes, els buits de la resolució 1701 per mantenir bloquejat l'espai aeri i marítim del país. No volem que es posi al mateix nivell els agressors i els agredits. No volem que exerceixi cap paternalisme colonial. No volem que la resolució 1701 sigui una repetició de la invasió de 1982. Sabem de sobres que el govern d'Israel és mestre en incompliment de resolucions de l'ONU. Tothom recorda Sabra i Chatila.

Si aquesta interposició de forces de les NNUU no va precedida d'accions que modifiquin l'ocupació israeliana es farà còmplice de l'ocupació. Mentre ha durant el càstig als libanesos ningú se'n recorda de Gaza i Cisjordània. Ni de l'ampliació del mur.

La solidaritat és vital. Cal que fem pressió als nostres governs perquè no siguin còmplices dels projectes expansionistes d'Israel i EUA. També volem manifestar la nostra solidaritat amb totes aquelles persones i col·lectius que dintre d'Israel es mobilitzen contra la política bèl·lica del seu govern.

No més impunitat per l'Estat d'Israel!
No a la guerra!

Barcelona, 17 d'agost de 2006

Plataforma Aturem la Guerra


17 Dec 2008
UN ACTE PER LA PAU…, PER QUÈ?

Perquè volem cridar en veu forta que la Pau és possible, que la Fraternitat és necessària. Perquè volem ser una nova ciutadania. Perquè joves i grans, pares i mestres volem educar els nostres infants per la Pau. Un nou Nadal, un Any nou. Tornar a nèixer, tornar a començar. Continuar caminant, implicats en una nova societat i en una nova manera de viure. És això possible?... o callats ens mantindrem tancats en el cercle on som.

No seran les Institucions soles des de dalt les que canviaran el món, seran persones compromeses des de baix, com tu i jo, les que construirem una nova democràcia on tots hi podrem participar. La nostra història recent ens ha donat prou lliçons per fer-nos veure les trampes d'una democràcia feble, ni existeix tampoc cap estructura socialista definitiva. Malgrat tot la Utopia continua, i nosaltres som els constructors d'aquesta Utopia. Caminem doncs vers una nova democràcia, cap a un nou socialisme on tots tinguem veu i vot. Lluitem per una altra manera de fer política ciutadana.

Un any més des de la Plataforma Aturem la guerra, i amb tots els ciutadans actius per la Pau volem proclamar en veu alta que és possible i necessari educar per la Pau. Invitem a tots els pares que vinguin amb els seus fills a participar amb un dibuix, amb una paraula, amb una cançó per dir ben fort que UN MÓN JUST EN PAU ÉS POSSIBLE.

Dissabte dia 20 de desembre a les 19 h. a la Plaça Catalunya.

En nom de Plataforma Aturem la Guerra

Enric Muñarch


Per més informació o per dir la vostra contactateu amb la Plataforma Aturem la guerra de Mollet al c/e: aturemlaguerramollet@gmail.com


ds. 20/3/04 - Manifestació per la PAU > >El 20 de Març es complirà un any de l'inici de la guerra i l'ocupació a  >Iraq. Aquest dia ha estat declarat > >DIA D'ACCIÓ GLOBAL CONTRA LA GUERRA > > >Per aquest motiu hi ha convocades manifestacions arreu del món. A Barcelona  >la trobada és el proper dissabte 20 de març a les 17h. a Pg Gràcia-Ronda  >Sant Pere. >A Mollet, ens trobem a les 16h a l'estació de França. >No hi falteu!!
COMUNICAT DE LA PLATAFORMA ATUREM LA GUERRA DAVANT LA MASSACRE DE  >MADRID >La Plataforma Aturem la guerra, davant la massacre que ha tingut lloc a  >Madrid: > >1. Expressa el seu més sentit condol i la seva solidaritat amb totes les  >víctimes i els seus familiars. > >2. Manifesta el seu més absolut rebuig a la violència i el terror d'aquesta  >terrible acció. > >3. Rebutja qualsevol ús polític o electoral de la mort i el sofriment de  >les víctimes. > >4. Crida a tota la ciutadania a sortir al carrer i manifestar la seva  >indignació i el seu rebuig a la mort i la violència exercida sobre la  >població. > >5. Ens reiterem amb la idea que la guerra sempre engendra violència, i que  >la lluita per la pau és l'únic camí per resoldre els conflictes i  >eradicar-la. > >NO HI HA CAMÍ PER LA PAU >LA PAU ÉS EL CAMÍ >


DIJOUS, 18/10/2001 – 12:18h Creada a Mollet del Vallès la Plataforma Aturem la Guerra Un grup de veïns i entitats de Mollet del Vallès ha creat la Plataforma Aturem la Guerra. En un comunicat, aquesta coordinadora condemna tant els atemptats terroristes del passat 11 de setembre com els atacs dels Estats Units a l’Afganistan. La Plataforma exigeix als Governs central i català que no intervinguin en el conflicte i que no s’impliquin en les possibles accions de l’OTAN i expressa el seu rebuig al govern taliban i a la Aliança del Nord “que amb pràctiques racistes i sexistes mantenen esclavitzada a la població de l’Afganistan”. Els membres d’aquesta Plataforma es concentrarà cada dijous a partir de les 20 hores a la plaça de Prat de la Riba de Mollet fins que s’acabi la intervenció militar i demanen als assistents que portin una espelma per fer “un crit per la pau”.

font: Vilaweb


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada